2010. február 5., péntek

Egy kis helyzet jelentés :)

A hasfájós korszakunk hál'Istennek 6 hetes kort ahogy betöltöttük el is múlt, aztán jött egy pár hét mikor azt hittem már minden teljesen jól működik, kezdett a kis napirendünk is beállni, de aztán elkezdett fogyni a kajcsi, gondoltam ha már így alakult akkor kezdjük a tápszeres hozzá táplálást, igen ám, de 3 hét folyamatos próbálgatás után sem akarta (akarja) megenni, el sem kell mondanom hogy nem csak egy fajtát próbáltunk ki.
Jöttek a vizsgálatok, voltunk többször vizelet vizsgálaton (szakrendelőben, Heim Pál Kh-ban), szerdán UH-on, szerencsére minden rendben van, kivéve hogy enni most sem akar, legalább is a tápszert nem.
Egyik orvos azt mondja nyugodtan kezdjem el adni a gyümölcsöket, hisz ez régen sem volt másképp, a másik pedig fél éves koráig ne adjunk semmi mást az anyatejen és tápszeren kívül.
Most kérdem én, akkor fél éves koráig éhezzen, mert az allergológusok nem javasolják ebbe a "modern világban" (idézet az orvostól) a hozzátáplálást?
Ebből arra tudok következtetni hogy döntsön az anyuka?!

Ilyen gondjaink vannak manapság,remélem mielőbb rendeződnek, mert ez az állapot 4 hete tart már.
Azért lassan kezdek már fűzögetni , lassan majd mutatom is azt a pár apróságot és igyekszem hogy határidőn belül a 2 Pif ajándékom is elkészüljön még :)

7 megjegyzés:

KissBeads írta...

Szia Kata! Te eszel iszol rendesen? Azert van meg tejcsid, vagy mar total elapadt? Fogy a babucid is, vagy O azert gyarapodik? Egy anyanak mindig elsosorban a megerzeseire kell hallgatnia, mivel Te ismered a babad a legjobban! Mindenki mas velemenye beleertve az orvosoket is csak extra, vagy elfogadod vagy nem. A csak anyatejes/tapszeres taplalast 6 honapig ajanljak de nem feltetlenul kell betartani, nem kobe vesett dolog az. Az Adam mar kivancsi a rendes kajcsira. O csak anyatejcsit kap, meg mostmar naponta egyszer adok neki rizs cerealt, vagy valami zoldseget. Tegnap pl kevertem a pepbe sutotokot. Probalj ne idegeskedni, mert azt nagyon erzik a picik! Remelem minden hamarosan megoldodik. Puszi

Tiszi írta...

Kata! Csatlakozom az előttem szólóhoz. Bizonyos dolgokat kerülve (pl igazi tej, méz és gluténos dolgok), de ha éhes próbáld meg etetni valami gyümölccsel. Nálunk volt tej rendesen, mégis addig visított a kicsim, míg megkóstolhatta a nagy tesójától ellopott alma masszácskát. Ízlett neki, másnap is kapott. 4 hónapos alig múlt akkor. És most másfél éves vasgyúró. Szerintem egy gyerek érzi mit akar és mit nem. És egy anya is! Kitartást. :)

Ági mama írta...

Csatlakozom az előttem szólókhoz.
Igaz nekem már rég voltak kicsik a gyerekeim, de itt a két kis unokám, akiket félig meddig én nevelek, Őket is óvta az orvos, hogy tejet lisztes dolgot ne egyenek, de azért óvatosan kipróbáltam. Hála Istennek semmi bajuk, egészségesek!!

Kata írta...

Zsuzsi, igen iszom eleget napi 3-4 l. folyadék.Még van tejcsim de az ő napi szükséges adagjához már nem elegendő, és a súlya épp hogy gyarapodik, azért is vizsgálgatták.

Természetesen már próbálgatok neki mást is adni, nem szeretném éheztetni.
Máténál is ekezdtem a hozzá táplálást 4 hónapos korban, hál'Istennek nem is volt gond belőle, csak azért Csengénél óvatosabb vagyok mivel 3 hónaposak vagyunk még.

Zsuzsi,Hajni, Ági mama köszönöm a jó tanácsokat :)

KissBeads írta...

Szia Kata! Remelem szepen megoldodik minden es csak rossz alom lesz az egesz. Probald a tök féléket mert az konnyen emesztheto. Krumpli is eleg semleges, igaz a gyerekek sokszor nem szeretik a kisse szemcses allaga miatt. Regesregen, mikor meg tapszer sem volt is megoldottak valahogy, nem olyan torekenyek am ezek a gyerekek mint mi gondoljuk :) Annak idejen anyukamat a nagyim tejben aztatott zsemlevel etette par honaposan!!!! :) Esetleg fozz barna rizst (tobb oran at is lehet fozni, akkor jo pepes lesz) kicsit edes az ize, nem kell bele so, meg semmi. Darald le, es adjal neki. Taplalo, es a gyomornak nagyon kedvezo. Azert persze eloszor mindennel vigyazni kell, figyelni, hogy hogyan reagal a kis Csenge. Sok puszi!

KissBeads írta...

Nem emlekszem beszelsz e angolul, itt vannak jo kis receptek/otletek :) http://www.wholesomebabyfood.com/index.htm

日月神教-向左使 írta...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,
情色論壇